Gospić, 8. prosinca 2022. – U Gospiću je svečano otvoren maloprodajni lanac STOP SHOP koji kroz svoju raznoliku ponudu objedinjuje kvalitetu i pristupačnost na jednom mjestu. Sedmi hrvatski STOP SHOP otvoren je u sjedištu Ličko-senjske županije te je tako i Gospić nakon Osijeka, Valpova, Ludbrega, Našica, Kaštel Sućurca i Velike Gorice dobio svoju maloprodajnu shopping oazu. Novi STOP SHOP ima 12 trgovina i caffe bar, a sa svojih 8,300 m2 i bogatom ponudom zakupaca zadovoljit će potrebe svih posjetitelja. Artikli široke namjene – odjeća, obuća, kućne potrepštine, oprema za djecu, artikli za kućne ljubimce, samo su dio asortimana koji kupce očekuje u novom STOP SHOP-u. Osim gradonačelnika Grada Gospića svečanom otvorenju prisustvovao je i župan Ličko senjske županije Ernest Petry, gospodin Joško Piteša, predstavnik STOP SHOP-a za Hrvatsku, kao i predstavnici zakupaca te brojni gosti i kupci koje je povodom otvorenja dočekao niz pogodnosti i zabavnih aktivnosti za najmlađe. 

„Iznimno mi je zadovoljstvo što smo građanima Gospića omogućili jednostavniju dostupnost svjetskih brandova po povoljnim cijenama. Više ne morate odlaziti u veća središta kako biste posjećivali shopping centre, od danas je jedan upravo takav vama na pragu. Dobra prometna povezanost te veliki parkirališni prostor karakteristike su i našeg novog STOP SHOP-a Gospić, kao i ostalih maloprodajnih parkova našeg brenda. Naša vizija je jasna – privući štedljive, pametne kupce koji cijene pristupačnost i praktičnost, a koji će u okviru ponude naših zakupaca moći pronaći proizvode najrazličitije namjene. Uvjeren sam kako će novi STOP SHOP Gospiću ali i cijeloj regiji pojednostaviti životne navike“, istaknuo je Joško Piteša, Country Manager Operations za Hrvatsku, STOP SHOP.

STOP SHOP je poznati brend maloprodajnih parkova koji predstavlja jasnu alternativu prenatrpanim, često skupim trgovačkim centrima u gradu. Riječ je o maloprodajnim parkovima koji uključuju privlačne i praktične brendove, a usredotočeni su na gradove srednje veličine. STOP SHOP Gospić se nalazi u Budačkoj ulici 100. Osim prepoznatljive arhitekture, ugostiteljskog objekta, zelenih površina i igrališta, STOP SHOP Gospić kupcima nudi mogućnost kupovine u sljedećim trgovinama: Spar, Optika Anda, Takko, NKD, Sportisimo, Sinsay, New Yorker, Sport Vision, MANA, Tedi, Zoo City kao i opuštanje u caffe baru YES.

Treba reći kako su izvođači radova u vremenskom roku manjem od godine dana realizirali ovaj velebni projekt i danas ga svečano stavljamo u funkciju. Ovdje je ukupno 14 novih poslovnih prostora pa očekujemo zapošljavanje  stotinjak građana grada Gospića i okolice. Osim toga ovo su značajni sadržaji koji će svakako obogatiti život građana  Ličko-senjske županije. Javnost je upoznata s činjenicom da uporno radimo na realizaciji brojnih investicija. Blizina auto-ceste omogućit će nova ulaganja i nove investitore u Ličko-senjskoj županiji. 

U tijeku su pripreme za treći po redu most na rijeci Novčici u Gospiću, s čime  će biti spojene Budačka i Bilajska ulica. Uznapredovale su i pripreme vezane uz izgradnju nove kaznionice što će značiti oko 250 novih radnih mjesta. Intenzivirana su mnoga druga ulaganja koja se vrše disperzivno na području sva četiri grada i osam općina. Na ovaj način ćemo znatno povećati kvalitetu života svih naših građana, što je izravni rezultat povećanje i razvoja našeg gospodarskog segmenta,  istaknuo je župan Ličko – senjske županije, Ernest Petry.

 

Ovakav koncept maloprodajnih parkova privlači praktične lokalne dobavljače, a kupcima daje dovoljno vremena za uživanje u opuštenom iskustvu pristupačne kupovine, kao i obavljanju drugih svakodnevnih aktivnosti. STOP SHOP je na hrvatsko tržište ušao krajem 2018. godine i od tada ne prestaje širiti svoje poslovanje. Analize tržišta pokazale su potrebu za otvaranjem više od 20 dodatnih STOP SHOP lokacija u Hrvatskoj s ciljem donošenja pristupačne ponude prilagođene svim dobnim skupinama u manjim mjestima te otvaranja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo. 

Gs Press