Nadomak Korenice danas je upriličeno otvaranje renoviranog restorana „Borje“. Od kada je ovaj restoran sagrađen 1977. godine desetljećima je slovio kao ugostiteljska perjanica ovog dijela NP Plitvička jezera. Devastiran tijekom Domovinskog rata ovaj je restoran neminovno trebao biti temeljito obnovljen. Na današnjoj svečanosti bili su nazočni župan ličko-senjski Ernest Petry sa suradnicima, načelnici Općina Plitvička Jezera i Vrhovine Ante Kovač i Milorad Delić, kao i voditelji mnogih odjela NP Plitvička jezera. Tijekom pandemije COVID-19 Uprava nacionalnog parka na čelu s ravnateljem Tomislavom Kovačevićem odlučila se za cjelovitu sanaciju.

-Bio je ovo prvi veliki iskorak u rekonstrukciji ovoga restorana. „Borje“ je zadržalo samo vanjsku vizuru, dok je iznutra to jedan vrlo moderan restoran s 300 sjedećih mjesta. U renoviranje ovoga restorana uložili smo 838 tisuća € vlastitih sredstava. Borje je kroz povijest steklo vrhunski, kultni status jer preko njega vode svi putevi prema moru i obrnuto.
Zato se godinama naprosto moralo stati na Borju, kušati neke od njegovih delicija i uživati u vrhunskoj atmosferi. Za podsjetnik je dovoljno sjetiti se da se na ovome mjestu godinama nudila najbolja kiselina, odnosni kiselo mlijeko. Ostaje delicije i slastice ne treba niti navoditi. Danas „Borje“ ima prekrasnu terasu, sve renovirane sadržaje.
Za kamp Borje je načinjen master-plan. Kamp je ponešto moderniziran, ali će se uskoro ići na cjelovitu promjenu i radno vrijeme kampa tijekom cijele godine, rekao nam je ravnatelj Tomislav Kovačević.

Renovirani restoran također je oduševio župana ličko-senjskog Ernesta Petryja koji je posebno pohvalio rad ravnatelja Kovačevića i njegovog tima.

-„Borje“ je bio devastirano i zapušteno pa mi je iznimno drago što je sada načinjen značajan iskorak u njegovom uređenju. To je sada kapitalan ugostiteljski objekt. Od ranije mnogi domaći i strani gosti imaju tradiciju dolazaka na „Borje“. Sadašnji kapacitet ovoga restorana je 300 mjesta, s novim rasporedom i sadržajima. Na ovaj način će se na novi način valorizirati turistička ponuda NP Plitvička jezera i Ličko-senjske županije, uvjeren je župan Ernest Petry.

Na samom činu otvaranja ovog renoviranog restorana župan Petry je istaknuo podatak po kojemu je unatrag manje od dvije godine s prostora Ličko-senjske županije na brojne natječaje i javne pozive aplicirano više od 150 projekata.