Ministarstvo turizma i sporta objavilo je u petak javni poziv za dodjelu financijskih sredstava za poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva, za što su osigurana bespovratna sredstva u visini od 27,66 milijuna kuna.

Taj poziv financirat će se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020., pri čemu je od ukupno raspoloživih sredstava 85 posto osigurano iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak je nacionalno sufinanciranje, navodi se u priopćenju iz tog ministarstva.

Kroz taj poziv financirat će se socijalno uključivanje osoba s invaliditetom na tržište rada u sektoru turizma i ugostiteljstva s ciljem jačanje ljudskih kapaciteta. Korisnici mogu biti ustanove registrirane za obrazovanje odraslih i strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu.

Provedbom ovog poziva ciljna skupina osoba s invaliditetom bit će lakše zapošljiva i konkurentnija na tržištu rada, a sektor će se dodatno ojačati kvalitetno osposobljenim ljudskim potencijalom u skladu s potrebama tržišta rada. Također, cilj je unaprijediti stručna i andragoška znanja predavača i mentora za rad s osobama s invaliditetom, ističu iz Ministarstva.

Natječaj je otvoren do 18. svibnja.

Inače, Ministarstvo turizma i sporta u razdoblju od 2017. do 2019. godine, kroz prvu fazu poziva „Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva“, financiralo je 42 projekta ustanova za obrazovanje odraslih i udruga u sektoru turizma i ugostiteljstva u ukupnom iznosu od  63 milijuna kuna.

Gs Press