Na MORH-ovom strelištu Vrapčanski potok u Zagrebu u organizaciji Streljačkog društva Končar Zagreb 1786 održan je jučer 1. Končar kup Bigbang 2023. Na turniru se natjecalo oko 100 strijelaca iz cijele Hrvatske koji su bili raspoređeni u 21 ekipi.
Natjecanje je bilo vrlo zahtjevno i podijeljeno u tri discipline i to 20 metaka precizno, 10 metaka brzo (2 x 5 metaka za 10 sekundi) i 10 metaka brzo (2 x 5 metaka u serijama od po jedan metak u tri sekunde). U ukupnom plasmanu 1. mjesto osvojila je ekipa SK Metak iz Osijeka, 2. mjesto ekipa SK 300 iz Splita dok je brončanu medalju osvojila ekipa SK Fortica Otočac u sastavu Perica Rosandić, Denis Mrla i Zdravko Bogdanić.

Među najboljih 10 strijelaca u pojedinačnoj konkurenciji plasirali su se Denis Mrla i Perica Rosandić. Nakon toga je tih 10 najboljih strijelaca pristupilo raspucavanju koje se sastojalo od brzog gađanja pet metaka (1 metak u 3 sekunde) i eliminaciji po 2 strijelca nakon svake serije. Na kraju je pobijedio član SK Metak iz Osijeka Spajić Danko dok je njegov klupski kolega Saša Županić osvojio 2. mjesto. Iznimno dobar rezultat u pojedinačnoj konkurenciji ostvario je Član SK Fortica Denis Mrla koji je nakon raspucavanja osvojio brončanu medalju.

Za napomenuti je da je ovo bio do sada najjači turnir na kojem su nastupili strijelci SK Fortica s obzirom na nastup velikog broja strijelaca, osvajača državnih prvenstava. Iskrene čestitke izvrsnim strijelcima SK Fortica iz Otočca.

Gs Press