Otočki branitelji protiv lažnih obećanja i šupljeg populizma

0

Što se politike tiče čini se kako se istinski hrvatski branitelji u Otočcu drže pomalo po strani. Svatko ima svojega kandidata, ali se o tome javno puno ne polemizira. U prvoj rečenici ovoga teksta istaknuli smo riječ „istinski“  jer je takvih branitelja u Otočcu srećom najviše. Tu ne ubrajamo folirante koji se žele prikrpati nekoj političkoj opciji  i tako sebi i članovima obitelji priskrbiti neku beneficiju ili radno mjesto.

Od jednog prekaljenog hrvatskog branitelja mlađe populacije doznajemo kako je proteklih godina u Otočcu i diljem Like HDZ branitelje pokušao staviti „pod svoje skute“.

-Branitelje ne treba podcjenjivati, oni misle svojom glavom. Ne trebaju im lažne veličine koje svoj rejting mogu zahvaliti jedino raznim lažnim obećanjima. A ta se obećanja uglavnom vežu uz zapošljavanja unutar neke obitelji. Ja ljude razumijem jer je posla malo. Ne razumijem jedino one koji i nakon nekoliko godina slijepo vjeruju tim lažnim veličinama i postaju im suport u političkim bitkama. Branitelji nisu to zaslužili. Stvarali su ovu državu, a neki danas moraju bili poslušnici kvazi-veličinama. Uostalom, uskoro će lokalni izbori pa će se na kraju vidjeti koga narod podržava, rekao nam je jedan mlađi otočki branitelj.

Gs Press / c.p.L.O.