Tijekom proteklog vikenda (22. – 25. siječnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, tri prometne nesreće i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Kriminalitet

U vremenu od 10. do 23. siječnja 2021. godine u mjestu Rapain Klanac, Općina Brinje, nepoznati počinitelj provalio je u nenastanjenu obiteljsku kuću 65-godišnjakinje iz Senja, iz koje je otuđio kosilicu i razni alat.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Promet

Prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 4 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 22. siječnja u mjestu Doljani, Općina Donji Lapac, kod 47-godišnjeg hrvatskog državljanina (0.81 g/kg).

Dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava

U petak, 22. siječnja 2021. godine u Otočcu je građanin dragovoljno predao 135 komada streljiva call. 7,62×39 mm i ručnu bombu, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.  

Gs Press /  Policijska uprava ličko-senjska