Otočanin dragovoljno predao 9 ručnih bombi, 1 kilogram eksploziva PEP-500, 4 komada eksploziva  TM -200, 4 komada streljiva call. 12,7 mm, automat i automatsku pušku

0

Dragovoljno predao bombe, eksploziv, automat i pušku

Apeliramo na sve građane koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje ili eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija

U petak, 15. srpnja 2022. godine je građanin u Otočcu dragovoljno predao 9 ručnih bombi, 1 kilogram eksploziva PEP-500, 4 komada eksploziva  TM -200, 4 komada streljiva call. 12,7 mm, automat i automatsku pušku, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.  Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

Gs Press / PULS