Mjesni odbor Dabar revno obilazi posljednja počivališta svojih suboraca, ali i mjesta gdje su se tijekom rata događale egzekucije civilnog stanovništva. Danas su se poklonili civilnim žrtvama zaseoka Gaj na području naselja Dabar i nekadašnje Skupštine općine Otočac.

Od ukupno jedanaest civilnih žrtava Grgo Bićanić se još uvijek vodi kao nestala osoba, odveden i ubijen u srpnju 1991. Sedmero žrtava  odvedeno je na današnji dan 1991., svirepo su likvidirani, eskumirani su, identificirani i dostojno sahranjeni u  travnju 1992. kada su hrvatske postrojbe oslobodile to područje. Preostale tri žrtve likvidirane su u svojim domovima.

Kalvariju ubijenih rodbina i prijatelji nikada nisu zaboravili i danas su im se poklonili, zapalili svijeće i položili vijenac kod spomen obilježja podignutom u gotovo praznom zaseoku, pored opljačkanih i srušenih kuća. Na komemoraciji su sudjelovao UHDDR-a iz Otočca i gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac. Riječi molitve predvodio je otočki župnik vlč. Ante Luketić koji je potom u dabarskoj crkvi predvodio svetu misu. U zaseoku Gaj mnoge kuće su obnovljenje, ali se za stalno vratila živjeti svega jedna obitelj.

GS Press