Otočac i Gospić najhladniji gradovi u Hrvatskoj

0

Od svih izmjerenih mjernih mjesta Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske Otočac i Gospić se opet pokazali kao najhladniji. Tako je jutros u 7 sati živa u Otočcu pokazala 1,2 a Gospić 2,0 stupnja C. Na Zavižanu malo toplije gdje je izmjereno 2,4 stupnja C.

Hrvatska danas

U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a u Međimurju, Podravini, Slavoniji i osobito u Baranji sredinom dana i popodne prolazno naoblačenje uz mogućnost za mjestimice malo kiše. Ujutro lokalno moguća magla. Na Jadranu pretežno sunčano, mjestimice uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab, u gorju i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, popodne i sjeverozapadni te zapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu između 21 i 26 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro je lokalno moguća magla, osobito u kotlinama. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 14 do 17 °C.

Hrvatska sutra

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro je lokalno moguća magla, uglavnom uz rijeke i po kotlinama. Na kopnu će zapuhati slab do umjeren jugozapadnjak, a još ujutro će na istoku biti sjeverozapadnjaka. Na Jadranu će umjerena bura, u noći i ujutro podno Velebita s jakim udarima, postupno oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 5 do 9, na moru od 12 do 17, a najviša dnevna od 16 do 21 na kopnu te od 21 do 25 °C duž obale.

Gs Press / DHMZ