Oni su uhićeni, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, te su nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena posebna izvješća kao nadopune kaznenih prijava

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalistička istraživanja nad 46-godišnjim i 18-godišnjim hrvatskim državljanima zbog osnova sumnje da su počinili dvije teške krađe, a 46-godišnjak se sumnjiči da je počinio i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnjiče se da su 15./16. rujna 2023. godine u Gospiću provalili u obiteljsku kuću iz koje su otuđili novac, nakit, pušku s pripadajućim optikama i oštetili 59-godišnjeg vlasnika za najmanje 22 000 eura.

Nadalje se sumnjiče da su 1. siječnja 2024. godine u Kompolju provalili u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka iz koje su otuđili novac, nakit, dron, pušku, pištolje i streljivo, oštetivši vlasnika za 15 000 eura.

U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršene su pretrage prostorija koje oni koriste, te je kod 46-godišnjaka pronađen spremnik za automatsku pušku i 30 komada streljiva call. 7,62×39 mm, koje je neovlašteno posjedovao.

Gs Press / PULS