On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Plitvičkih Jezera zbog osnova sumnje da je počinio dva kaznena djela, nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, te sprječavanje dokazivanja kaznenog djela.

On se sumnjiči da je pribavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač tzv. zolju, koji je nakon počinjenja kaznenog djela kada je 26-godišnjak godišnjak na nogometnoj utakmici u Mukinjama ispalio iz zolje pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo (Podnesena kaznena prijava protiv muškarca koji je na nogometnoj utakmici ispalio eksplozivno sredstvo ), sakrio u svojoj obiteljskoj kući i time spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku.

Tijekom kriminalističkog istraživanja provedena je pretraga njegove obiteljske kuće kojom prilikom je pronađeno hladno oružje tzv. bokser, te će mu zbog nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog.

Također je utvrđeno da je on aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na predmetnoj nogometnoj utakmici, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Gs Press / PULS