Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom s područja Josipdola zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari

On se sumnjiči da je u petak, 15. travnja 2022. godine oko 20,00 sati u Vrhovinama ispred jednog ugostiteljskog objekta bez znanja vlasnika, tj. neovlašteno sjeo u otključani osobni automobil u vlasništvu 45-godišnjaka iz Vrhovina u kojem su se u kontakt bravici nalazili ključevi i uputio se u nepoznatom smjeru.

Uhvaćen je i uhićen u mjestu Plaški, te je utvrđeno da je otuđenim automobilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, dakle bez položenog vozačkog ispita i da je neposredno prije sjedanja u automobil u ugostiteljskom objektu u Vrhovinama narušavao javni red i mir na način da se fizički sukobio s četiri muškaraca zadavši im više udaraca po glavi i tijelu.

Po okončanju kriminalističkog istraživanja, on je doveden pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i optužni prijedlog nadležnom sudu.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je vlasnik automobila počinio prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana s obzirom da je u otključanom automobilu, bez nadzora i dostupno neovlaštenim osobama ostavio poluautomatsku pušku i pištolj za koje posjeduje oružni list te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Gs Press / PULS