Na poziv županice Požeško-slavonske županije Antonije Jozić župan Ličko-senjske županije Ernest Petry prihvatio je poziv i organizirao posjet djece osnovnoškolske dobi Muzeju bećarca u Pleternici.

Budući da na području Ličko-senjske županije odnosno u gradu Gospiću i gradu Otočcu djeluju dječje folklorne skupine, dogovorena su dva termina u kojima će mladi folkloraši posjetiti Muzej bećarca.

Jučerašnji polazak gospićkih folkloraša ispratili su ličko-senjski župan Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, dok učenici iz Otočca na putovanje kreću 9. svibnja.

Mladim folklorašima osiguran je prijevoz autobusom, noćenje u Pleternici, večera i doručak, dok je za drugi dan posjete osiguran besplatan ulazak i obilazak novootvorenog Interpretacijskog centra Muzej bećarca.

Uz navedeno, polaznici će imati priliku obići i Interpretacijski centar Terra Panonica, dobitnika nacionalne godišnje nagrade Simply the best 2021. u kategoriji „Novi projekt u turizmu“.

Susret baštine i umjetnosti ima nenadomjestivu ulogu u kultiviranju dječjeg duha, a ovaj posjet idealna je prilika da se mladi upoznaju s kulturnom baštinom slavonske društvene zajednice te na taj način obogate svoj kulturni identitet.

Gs Press