Danas je u prostorijama Ličko-senjske županije upriličeno potpisivanje Ugovora temeljem provedenog Javnog poziva za financiranje Institucionalne podrške udrugama na području županije, za što su u proračunu za 2023. godinu osigurana sredstva u iznosu od 33.100,00 eura (249.391,95 kn).

Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio programa financijskih oblika podrške Ličko-senjske županije kojom se ciljano nastoji podići razina održivosti udruga, ulaganje u organizacijski razvoj i /ili stabilizaciju isključivo udruga registriranih na području Ličko-senjske županije. Financijska podrška dodjeljuje se za daljnje djelovanje udruga i obavljanje njihovih osnovne djelatnosti.

Tijekom potpisivanja ugovora, župan Petry zahvalio je svima koji su se odazvali na Javni poziv, dok je o samim ugovorima više govorila pročelnica Upravnog odjela za školstvo, sport i kulturu Valentina Zdunić, koja ističe kako je ovo samo jedan od Poziva koji Ličko-senjska županija raspisuje, među kojima su i Pozivi iz područja zdravstva, socijalne skrbi i kulture.

– „Kroz ovaj Poziv postojala su tri prioritetna područja na koje je isti bio usmjeren, a to su osobe s invaliditetom, rad s djecom i mladima i udruge proistekle iz Domovinskog rata. U odnosu na prošlu godinu povećan je iznos sredstava za financiranje i imamo 7 novih udruga. Puno sreće u daljnjem radu!“ – naglasila je pročelnica Zdunić.

Ugovori su potpisani s 12 udruga: Društvo „Naša djeca“ grada Gospića, Udruga slijepih Ličko-senjske županije, Udruga žena Pavenka – Brinje, Lički put – Gospić, Likovna udruga Lika, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Pčelice“, Klaster Lika Destination, Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ličko-senjske županije, Udruga Dobra Vremena – Sveti Rok, KUD „Lipa“ – Sinac i Pomoć u kući starijim osobama – Donji Lapac, dok će s Konjičkim klubom „Ana“ – Senj ugovor biti potpisan naknadno.

Gs Press