Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog počinjenja dva kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju, kaznenog djela prijetnje i kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode.

Optuženi 36-godišnjak navodno je 22. kolovoza 2022. godine, na području Gospića, unatoč mjerama zabrane približavanja i udaljenja iz obiteljske kuće, namjeravao ubiti svoju suprugu (27) i njezinog prijatelja (21). Prvo je zadao ubodne rane u predjelu prsišta 21-godišnjaku, a zatim je svojoj supruzi nanio najmanje pet ubodnih rana. Oboje su zadobili osobito teške tjelesne ozljede, ali su preživjeli zahvaljujući pravovremenoj medicinskoj pomoći.

Osim toga, okrivljenik se tereti da je 17. kolovoza 2022. na području Gospića, protiv svoje supruge počinio kazneno djelo prijetnje i protupravnog oduzimanja slobode.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Optužnica je podnesena Županijskom sudu u Karlovcu.

Gs Press