Ličko-senjska županija konstantno podupire rad svojih ustanova, a posebice daje naglasak potpori gospodarskim subjektima.

Najnoviji primjer je kupnja stroja za rezanje jabuka koji je Razvojni centar Ličko-senjske županije nabavio uz potporu Ličko-senjske županije, a isti  će korisnicima omogućiti obradu većih količina voća za sušenje.

Ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković je zahvalio županiji na razumijevanju i osiguranju sredstava za nabavu stroja za rezanje jabuka kojim se korisnicima istoga omogućuje automatsko guljenje jabuke, rezanje na ploške (čips od jabuke), rezanje na kriške (za kompote) te rezanje na komadiće za što je od strane županije osiguran iznos od 48.252 kune.

Župan Petry je kratko izjavio da će Ličko-senjska županija i dalje osluškivati potrebe gospodarskih subjekata te ulagati u sve segmenta proizvodnih djelatnosti te ujedno najavio da je županija osigurala i sredstva za dodatno opremanje Razvojnog centra kako bi se korisnicima osigurale dvije hladnjače (plus režim) u cilju produženja sezone prerade svježeg voća.

Gs Press