Općini Karlobag 4,4 milijuna kuna za luke u Karlobagu i Barić Dragi i sanaciju gradske plaže

0

Kako smo već izvijestili, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković dodijelio je danas u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci, ugovore i sporazume za ukupno 37 projekata županijskih lučkih uprava te gradova i općina na području Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije, ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna.

Značajna sredstva za ulaganje u pomorsku infrastrukturu dodijeljena su i Općini Karlobag. Načelnik općine Boris Smojver zahvalio se resornom ministarstvu te istaknuo kako će dodijeljena sredstva značajno poboljšati pomorsku infrastrukturu.

Sredstva koja su dodijeljena za sanaciju luka i pomorskog dobra na području općine Karlobag nada su obnove naših luka Karlobag i Barić Draga koje samostalno ne bi mogli obnoviti. Ovo je dosad najveći dodijeljeni godišnji iznos koji je Ministarstvo mora dodijelilo našoj općini. Želim se ovim putem zahvaliti ministru Butkoviću i državnom tajniku Bilaveru na razumijevanju potreba našeg primorskog mjesta. Posebno mi je drago da su dodijeljena sredstva u iznosu od 400 tisuća kuna za sanaciju Gradske plaže u Karlobagu koju ćemo nastojati sanirati do turističke sezone. Nastaviti će se sanacija rive u Karlobagu, te započeti sanacija rive u Barić Dragi. Također bi istaknuo da započeta sanacija rive u Karlobagu nije način sanacije kakvu Općina Karlobag želi. Nećemo dopustiti da se izmjenama projekta sanacije u tijeku radova devastira riva koja je simbol Karlobag i da izvršenom sanacijom izgleda gore nego stara Austro-ugarska riva, kazao je Smojver.

Gs Press