Općina Perušić postigla je značajan uspjeh prošle godine kad je riječ o korištenju europskih fondova, zauzevši prvo mjesto među općinama u Hrvatskoj s povučenih 10,7 tisuća kuna po stanovniku. Ovaj impresivan rezultat došao je u godini kad je Hrvatska bila deveta od 28 zemalja po povučenim EU sredstvima, s ukupnim plusom od 11,9 milijardi eura.

Općina Perušić vodeća je po postotku povučenih sredstava, a zabilježila je 4 posto od ukupno povučenih sredstava, dok su najbliži pratitelji Kravarsko s 2,13 posto i Brodski Stupnik s 1,98 posto. Uz to, Perušić je postigao i značajan rast u povlačenju sredstava u odnosu na prethodnu godinu, ističući se kao primjer uspješnog korištenja prilika koje pruža članstvo u Europskoj uniji.

Investicije iz fondova EU pokrile su širok spektar projekata, uključujući izgradnju infrastrukture, obrazovanje i socijalne usluge.

Ovo je period kada Hrvatska ima priliku iskoristiti sredstva Nacionalnog plana oporavka i otpornosti s dostupnim bespovratnim 5,5 milijardi eura. Do kraja 2025. godine, očekuje se završetak aktivnosti vezanih za NPOO i ugovaranje projekata nove financijske perspektive.

U okviru ovog uspjeha, Perušić se izdvaja kao primjer općine koja je maksimalno iskoristila pružene mogućnosti i time osigurala značajna sredstva za unaprjeđenje kvalitete života svojih stanovnika.

Gs Press