Općina Perušić

Trg popa Marka Mesića 4

53 202 Perušić

Općina Perušić, objavljuje:

 

J A V N I  P O Z I V

 za iskaz interesa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, poziv za edukaciju poljoprivrednika s područja Općine Perušić u svrhu polaganja ispita na edukaciji za Održivu uporabu pesticida

Predmet Javnog poziva

Poštovani,

upoznati ste da temeljem Zakona o održivoj uporabi pesticida (NN 14/2014) te Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida (NN 142/2012) svi poljoprivrednici, prodajni savjetnici i distributeri koji rukuju ili dolaze u dodir sa svim oblicima zaštitnih sredstava u poljoprivredi moraju imati položen ispit za sigurno rukovanje pesticidima i pravilnu primjenu pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama.

Prijave se vrše za :

Korisnike koji do sada nisu polagali za održivu upotrebu Pesticida

Korisnike koji su polagali prije 5 godina te iste moraju obnoviti

Cijene navedenih usluga možete dobiti na dolje navedenom kontakt broju i mailu, predavanje će biti organizirano nakon završetka Javnog poziva i formiranja grupa za polaganje.

Prijavitelji

Potencijalni prijavitelji su Obiteljska poljoprivredna gospodarstva odnosno njihovi nositelji i članovi te Svi tipovi pravnih osoba registriranih u RH kao i Fizičke osobe koje pesticide upotrebljavaju u domaćinstvima.

 Do kada i kako se prijaviti?

            Javni poziv otvara se 06. travnja 2021. i traje do 16. travnja 2021. Godine.

Prijave se mogu izvršiti telefonskim pozivom u Općinu Perušić, kod Marije Štimac na broj 053/679-188. Potrebni podatci ( Ime i Prezime, adresa, OIB, broj telefona ili mobitela)

Kontakti

Sva dodatna pitanja vezana uz Javni poziv možete uputiti na telefon 053/679-188 i na e-mail opcina@perusic.hr

 

Općina Perušić

Zamjenik Općinskog načelnika

Mihael Kurteš,mag.oec.