Općina Perušić godinama unazad kontinuirano radi na rješavanju imovinsko-pravnih poslova kako bi stanovnicima olakšala rješavanje problema vezanih uz vlasništvo i suvlasništvo. U tu svrhu, na području općine provedene su katastarske izmjere u naseljima Perušić, Varoš, Konjsko brdo, Gornji Kosinj, Mlakva i dio Donjeg Kosinja, čime je omogućena izrada katastra nekretnina.

U 2023. godini, Općina Perušić je potpisala sporazum s Državnom geodetskom upravom o provođenju katastarske izmjere za dio katastarske općine Kvarte (oko 407 ha) i dio katastarske općine Studenci (oko 5 ha), čime se nastavlja s izradom katastra nekretnina i obnovom zemljišne knjige.

Pripremni radovi već su započeli markiranjem terena i obilaskom, a pozivi vlasnicima i suvlasnicima nekretnina bit će upućeni u svibnju 2024. godine. Financiranje navedenih katastarskih izmjera osigurano je u potpunosti od strane Državne geodetske uprave.

Iz Općine Perušić apeliraju na sve vlasnike i suvlasnike na ciljanim područjima da se, nakon primanja službenog poziva, odazovu obilježavanju na terenu kako bi projekt bio realiziran na obostrano zadovoljstvo svih uključenih strana.

Gs Press