Općina Lovinac uspješno je aplicirala za bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana za oporavak i otpornost 2021.-2026. u iznosu od 60.979,48 eura. Sredstva će biti iskorištena za izradu projektne dokumentacije za energetski učinkovitu obnovu javne infrastrukture na području općine.

Projekt je prijavljen na javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom “Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije”. Cilj poziva bio je pripremiti zalihu zrelih projekata u navedenim područjima, a prihvatljivi prijavitelji mogli su dobiti bespovratna sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Projekt koji je prijavila Općina Lovinac obuhvaća energetsku obnovu triju općinskih zgrada – zgrade općine u Lovincu, te društvenih domova u naseljima Ličko Cerje i Ričice. Osim toga, planira se izrada projektne dokumentacije za energetski učinkovitu obnovu javne rasvjete na području cijele općine Lovinac.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije odobrilo je sufinanciranje Projekta bespovratnim sredstvima 17. veljače 2023. godine, a ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 4.4.2023. godine između načelnika Općine Lovinac, Ivana Miletića, i Ministarstva. Prema ugovoru, Ministarstvo će dodijeliti općini 60.979,48 eura bespovratnih sredstava, dok će Općina osigurati dodatnih 6.775,51 eura za ukupno prihvatljive troškove izrade projektne dokumentacije.

Gs Press