Općina Karlobag je u sklopu svojih nastojanja za poticanje razvoja poljoprivrede i ruralnog razvoja objavila Javni poziv za korištenje sredstava iz Programa potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za razdoblje 2022.-2025. godine. Ovaj važan korak ima za cilj modernizaciju poljoprivredne proizvodnje i jačanje ruralne ekonomije na području općine.

Javni poziv otvoren je za sve zainteresirane poljoprivrednike, pčelare, obrtnike, zadruge i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja svoje djelovanje temelje na području Općine Karlobag. Sredstva su namijenjena financiranju projekata ulaganja u fizičku imovinu, sektoru stočarstva te očuvanju i proširenju pčelinjeg fonda, čime se potiče ne samo razvoj poljoprivrede već i očuvanje okoliša.

Općina nudi potpore za ulaganje u objekte i opremu potrebnu za modernizaciju i prilagodbu poljoprivredne proizvodnje, subvencije za osjemenjivanje u sektoru stočarstva, potpore za nabavu životinja te potpore za nabavku pčelarske opreme i matica. S ovim mjerama, Karlobag želi potaknuti svoje poljoprivrednike na korištenje novih tehnologija i metoda rada koje će doprinijeti povećanju produktivnosti i konkurentnosti na tržištu.

Zainteresirani poljoprivrednici mogu svoje prijave s kompletnom dokumentacijom dostaviti osobno ili poštom u Općinu Karlobag do 29. travnja 2024. godine. Javni poziv je prilika za sve koji žele unaprijediti svoje poslovanje i doprinijeti razvoju ruralnog područja Općine Karlobag. Sredstva će se dodjeljivati prema redoslijedu pristiglih prijava, stoga se zainteresirani potiču na brzu reakciju.

Općina Karlobag ovim javnim pozivom nastoji osigurati održivi razvoj svojih ruralnih područja i poboljšati životni standard lokalnog stanovništva. Kroz poticanje poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja, Karlobag se postavlja kao primjer općine koja aktivno radi na unaprjeđenju kvalitete života svojih građana te promiče ekološku svijest i održivost.

Za više informacija o načinu prijave i uvjetima javnog poziva, zainteresirani mogu posjetiti web stranicu Općine za detaljne upute.

GsPress