U redovnoj reviziji bolničkih ustanova u Hrvatskoj za 2022. godinu, koju provodi Državna revizija, Opća bolnica Gospić istaknula se postigavši bezuvjetno mišljenje. Ova financijska revizija, provedena u skladu s člancima 19. i 21. Zakona o državnom uredu za reviziju, obuhvatila je godišnje financijske izvještaje, javnu nabavu te usklađenost poslovanja s zakonima, propisima i internim aktima bolnice.

Ravnateljica Opće bolnice Gospić, mr.sc. Sanda Čubelić, dr.med.spec.pedijatar, istaknula je da je bolnica, najveća zdravstvena ustanova u Ličko-senjskoj županiji, dobila ocjenu izvrsnosti u svim segmentima poslovanja.

-Opća bolnica Gospić prepoznata je kao jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova s bezuvjetnim mišljenjem, što je rezultat transparentnog poslovanja. Osim izvrsnosti u financijskom poslovanju, bolnica je tijekom 2023. godine zahvaljujući financijskoj podršci Vlade RH, na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, zaposlila gotovo 30 mladih ljudi iz Ličko-senjske županije, povećavši ukupan broj djelatnika na 250, uz dodatne djelatnike angažirane kroz outsourcing i vanjske suradnike, kazala nam je ravnateljice Čubelić.

Gospićka bolnica se može pohvaliti i povratkom specijaliziranih liječnika iz različitih područja, čime je dodatno obogatila kvalitetu svojih usluga. S promjenom osnivača tijekom 2024. godine, kada su županijske bolnice prešle u vlasništvo države, Opća bolnica Gospić izdvojila se kao prva akreditirana bolnica u javnozdravstvenom sustavu Republike Hrvatske s bezuvjetnim mišljenjem Državne revizije. Njezina financijska stabilnost i jedna od najmanjih lista čekanja svjedoče o spremnosti za nove izazove u sklopu reforme zdravstvenog sustava i promjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Gs Press