Pred nama je posljednji u nizu stabilnih dana. Vjetar je uglavnom slab pa su uvjeti i jutros pogodni za maglu, koja će se i danas ponegdje dulje zadržavati, kao i niski oblaci, stoga će dojam biti tmuran, osobito u dijelovima unutrašnjosti, ali i na dijelu sjevernog Jadrana. Ipak, bit će i sunčanih perioda, mnogo više uz obalu, osobito u Dalmaciji, više nego na kontinentu,  piše portal N1.

U noći na srijedu sa sjeverozapada će se jače naoblačiti, što je uvod u pogoršanje. Kiše će biti već od jutra, najprije u Međimurju i na sjeverozapadu zemlje, potom i drugdje u unutrašnjosti, do kraja srijede. Malo kiše može pasti i na području Kvarnera i u unutrašnjosti Dalmacije. Veći dio obale ipak će ostati suh. Glavnina oborine past će na kontinentu.

Zapuhat će bura, najprije pod Velebitom, sutra prijepodne, i bit će na udare olujne jakosti. Bura će se proširiti i na ostatak obale, gdje će četvrtak biti vrlo vjetrovit pa treba računati na probleme u prometu. I tijekom četvrtka će još biti kiše, osobito na istoku zemlje. Zahladnjet će i za desetak stupnjeva u dijelovima unutrašnjosti.

Od petka ponovno toplije, i sunčanije. Taman za gospićku špicu!

Gs Press