Završeni su infrastrukturni radovi na adaptaciji dijela prostora Doma zdravlja Otočac za obavljanje zdravstvene djelatnosti u stacionaru Doma zdravlja u koji je Ličko-senjska županija investirala ukupno preko 127 tisuća eura. Stručni nadzor nad izvođenjem radova također je osigurala Ličko-senjska županija u iznosu 6.650 eura što ukupno za navedeni projekt iznosi 126.887,24 eura. Radove je izvršila tvrtka „Rebako“ iz Zagreba i okončani su prije ugovorenog roka. Na prigodnoj svečanosti otvaranja uređenih sadržaja nazočne je pozdravio ravnatelj Doma zdravlja Otočac Ivan Furlan.

-Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ove adaptacije. Prvenstveno zahvaljujem županu ličko-senjskom Ernestu Petryju i njegovim suradnicima koji su učinili sve da se ovaj posao realizira. Izvršene su i neke preinake prostora, zidova i zamjena unutarnje i vanjske stolarije, uređen je sanitarni prostor, naveo je ravnatelj Furlan.

Župan Ernest Petry izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovoga zahvata.

-Sretan sam da su realizirani svi radovi završeni u ovoj fazi načinjeni kvalitetno i profesionalno, bez „fušarenja“ i u skladu s projektom. Sa svime učinjenim smo jako zadovoljni i nastavit ćemo ulagati u ovaj Dom zdravlja, kao i u ostale zdravstvene ustanove na našem području… Hvala svima što ste se odazvali da bismo podijelili sreću i zadovoljstvo realizacijom ovoga posla, ustvrdio je župan Petry.

Uređeni stacionar će osigurati komforne uvjete za liječenje pacijenata s područja Grada Otočca, te općina Brinje i Vrhovine te skrbiti o starijim osobama. Glavne aktivnosti na projektu je uređenje prostorija za ukupno 11 kreveta, adaptacija kupaonica, dnevnog boravka, sobe za liječnike i medicinske sestre te prostor za čisto-nečisto. Zamijenjene su sve elektro instalacije te postavljena mreža za Internet.

U narednom periodu županija planira osigurati 30.000 eura u opremanje stacionara i u medicinsku opremu. Ličko-senjska županija planira nastaviti s investiranjem u zdravstvene ustanove na području Ličko-senjske županije (opremanje stana DZ Otočac za potrebe zdravstvenih djelatnika, adaptacija ambulante DZ Korenica u D. Lapcu, opremanje odjela DDD za ZZJZ LSŽ, nabava UZV uređaja za DZ dr. I. Pehovac Novalja te u OB Gospić). Za realizaciju navedenoga već su stavljeni prijedlozi u II. izmjene Proračuna Ličko-senjske županije.

 

Gs Press