Oko 8800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 120 u Ličko-senjskoj županiji

0

DANAS imamo 8817 novih slučajeva zaraze koronavirusom, neslužbeno se doznaje. Testirano je 19.865 ljudi.

Zbog porasta broja zaraženih, čemu je uzrok varijanta koronavirusa omikron, u ponedjeljak na snagu stupaju nove mjere. Bit će zabranjena javna okupljanja i događanja na otvorenom za više od 50 osoba (dosad 100), a ona s covid-potvrdama i uz suglasnost lokalnih stožera ograničavaju se na 200 osoba.

U zatvorenom se zabranjuju javna okupljanja s više od 25 osoba (dosad 50), a ona uz covid-potvrde ograničavaju se na 100 osoba. U ovom trenutku neće biti promjena u radu ugostiteljskih objekata, ali će biti bolja kontrola. Od ponedjeljka će se ograničiti i broj gledatelja na sportskim natjecanjima, na zatvorenom će moći biti popunjeno najviše 20 posto pojedine tribine, a na otvorenom do 40 posto tribine.

Uporaba maski obvezna je bez obzira na posjedovanje covid-potvrda na vjerskim, umjetničkim programima, kinoprojekcijama i izložbama te sjednicama predstavničkih tijela. Također se uvodi obveza poslodavaca da organiziraju rad od kuće god je to moguće.

LIČKO-SENJSKA: 120 NOVIH

S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata evidentirano je 120 novooboljelih osoba. Testirana su 354 uzorka.

Zaražene su 42 osobe iz Gospića, 27 iz Otočca, 21 iz Senja, 12 iz Plitvičkih jezera, 11 iz Novalje, tri iz Donjeg Lapca, dvije iz Brinja i po jedna iz Perušića i Vrhovine.

Gs Press / index.hr