Večeras je u Kulturno informativnom centru Gospić (KIC) održano predstavljanje knjige “Na vilinskom tragu” autorice Sande Lončar Ružić. Uz prisutnost same autorice, predstavljanju su doprinijele izvrsne prezentacije izv. prof. dr. sc. Sanje Vrcić-Mataija i prof. Anele Serdar Pašalić, čiji su uvidi u knjigu dodatno obogatili večer.

Ulomke iz djela s ljubavlju je čitala Maja Brozičević, članica Amaterskog kazališta u Gospiću, čime je svakom prisutnom pružila uvid u čaroliju koja se krije između korica ove ilustrirane knjige za mlade i djecu.

Ova bajkovita pripovijest prati osmogodišnjeg dječaka Petra i njegovog djeda Periju, čija avantura na drevnoj ilirskoj utvrdi oduševljava čitatelje i slušatelje. Uz zanimljive priče o fantastičnim stanovnicima Gradine, posebice vilama, Sanda Lončar Ružić očarala je prisutne svojom maštovitom pričom.

Osim autoričinog talenta, knjigu su obogatile i ilustracije ugledne akademske slikarice Ane Grigorjev, dok je Miroslav Mićanović briljirao kao urednik.

Ova prekrasna knjiga već je osvojila mnoga srca. Nakon uspješnih predstavljanja u Zagrebu, Imotskom, a sada i Gospiću, njeno putovanje nastavlja se širenjem očaravajuće priče diljem Hrvatske!

Gs Press / SD