U Sali za sastanke Ličko-senjske županije u Gospiću danas je održano potpisivanje ugovora o korištenju sredstava za sufinanciranje projekata uređenja, izgradnje i održavanja pomorskog dobra na području Ličko-senjske županije u 2022. godini.

Okupljenim potpisnicima prva se obratila pročelnica Ana Stilinović-Rukavina.

-Na ovogodišnji Javni poziv koji je bio objavljen u listopadu pristiglo je ukupno pet prijava od kojih su dvije lučkih uprava, te tri jedinice lokalne samouprave koje upravljaju pomorskim dobrom. Svih pet prijava zadovoljilo je administrativnu provjeru i prema izvršenom bodovanju napravljen je prijedlog odluke za dodjelu potpora, kazala je Stilinović-Rukavina.

Ukupan iznos za jedinice lokalne samouprave u proračunu iznosi 1.067.000 kn, a pristiglo je zahtjeva u vrijednosti 971 tisuću kuna, te je svim zahtjevima zadovoljeno u sto postotnom iznosu. Lučke uprave dostavile su dva zahtjeva, oba po 400 tisuća kuna što je bio i maksimum prema natječaju, dok su ukupno raspoloživa sredstva na toj stavci iznosila 676 tisuća kuna.

Ličko-senjski župan Ernest Petry istaknuo je kako je ponosan što je Ličko-senjska županija osigurala 1.650.000 kn za potpisivanje ovih ugovora, te je najavio povećanje sredstava za iduću godinu.

Objavljenim odlukama odobrena je isplata Lučkoj upravi Senj za izvođenje radova na dovršenju dijelova zgrade – zajedničkih dijelova i posebnog dijela zgrade u visini 400,000 kuna i Lučkoj upravi Novalja za Postavljanje pontona u luci Novalja u visini 276,000 kuna. Gradu Senju odobreno je 400,000 kuna za Kupalište Banja – sanacija i obnova postojeće zgrade i djela pripadajućeg okoliša – Jablanac, Ppćini Karlobag 300,000 kuna za sanaciju Gradske plaže i Gradu Novalja 261.562 kune za održavanje i nasipavanje plaža na području Grada Novalje.

Gs Press