Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića

0

Večeras je u Memorijalnom centru Nikole Tesle održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Gospića povodom Dana grada i nebeske zaštitnice sv. Marije Magdalene. Podršku Gospiću došli su ukazati biskup gospićko-senjski mons. Zdenko Križić, župan ličko-senjski Ernest Petry, predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić, počasni građanin Grada Gospića general Mladen Markač, državni tajnici Sanjin Rukavina i Darko Nekić, predstavnici svih gradova i općina iz Ličko-senjske županije, predstavnici vojske i policije, izaslanstva gradova-prijatelja Gospića iz Vrgorca, Bihaća, Marije Bistrice, Popovače i Svete Nedelje, kao i direktori i ravnatelji svih gradskih ustanova i poduzeća.

Predsjednica Gradskog vijeća grada Gospića Ana-Marija Zdunić se još jednom zahvalila građanima na povjerenju ukazanom na zadnjim lokalnim izborima.
-Sutra je dan naše nebeske zaštitnice. Gospić je okružen ljepotama, nadomak je mora… U Gospiću žive čestiti ljudi koji su uvijek hrabro branili svoj grad. Večeras smo se okupili u Memorijalnom centru svjetskog genija Nikole Tesle koji je ponikao u Lici. Iz Gospića je otac Domovine dr. Ante Starčević, slikari Miroslav Kraljević i Stipe Golac, pjesnici i vojnici, ugledni profesori… Čast mi je uručiti javno priznanje Gradskom društvu Crvenog križa Grada Gospića, za njihov nesebični humanitarni rad. Prošlost nam je sigurna i nju ne možemo mijenjati, ali budućnost ćemo zajedno kreirati, rekla je predsjednica Gradskog vijeća Ana-Marija Zdunić.

Gradonačelnik Karlo Starčević je u uvodu rekao da tema o Gospiću ima za navoditi „do Božića“, koliko se toga izgradilo ili pokrenulo.

-Skratit ću i reći kako smo unatrag četiri godine uveli reda u poslovanje grada. Iz kategorije najnetransparentnijeg gradskog proračuna, sada smo Grad s najtransparentnijim izvršenjem proračuna. Teško je bilo zaustaviti brojne padove. Ipak, zahvaljujući zamjenicima Kristini Prši i Ivici Tomljenoviću, kao i svim svojim suradnicima u tome smo uspjeli. Dovoljno je reći da je nedavno otvorena Energana i zgrada HAK-a, u Gospić smo vratili spomenik Nikole Tesle, pokrenuta je proizvodnja tjestenine, proizvodnja plastične galanterije, započeta je izgradnja dvorane za borilačke sportove i mnoštvo toga. Predugo bi trajalo moje nabrajanje jer je iza nas mnoštvo rezultata. Gospić više nije grad podjela, već grad sretnih ljudi. Investitore smo uvjerili da u nama imaju ozbiljnog partnera i sigurno ulaganje. Nastavljamo izgradnju novih vodovodnih sustava, recikliramo otpad… Vodo opskrbu Gospića ćemo osigurati za narednih 50 godina, naveo je Karlo Starčević tek dio postignuća njegovog tima.

U ime gradova i općina Ličko-senjske županije na suradnji i se zahvalio gradonačelnik Otočca Goran Bukovac, dok je župan Ernest Petry potvrdio neke nove smjerove suradnje i realizacije projekata na prostoru Ličko-senjske županije.
-Krasi nas suradnja, naša budućnost je zajedništvo i mogu najaviti da ćemo uskoro realizirati dva mega-projekta HES Kosinj 2 i HE Senj 2 i zaposliti oko 800 ljudi. Tu je aglomeracija, izgradnja novih krakova vodovoda, pomorskih luka… U svemu nam je važan suport Vlada RH na koju uvijek možemo računati, zaključio je župan Petry.

Gs Press / c.p.L.O.