Održana svečana dodjela svjedodžbi državne mature maturantima gimnazije Gospić

0

Danas je u prepunoj dvorani KIC-a održana prigodna svečanost dodjele maturalnih svjedodžbi gospićkim gimnazijalcima. Svjedodžbe je dobilo 39 maturanata iz dva razreda, razrednika Antonije Pavelić i Zvonimira Kneževića.

Na svečanosti su uz roditelje bili i uzvanici među kojima i mons. Zdenko Križić, gospićko-senjski biskup i Ernest Petry, ličko-senjski župan koji je maturantima zaželio uspješno daljnje školovanje i da se vrate u svoj grad kako bi u budućnosti upravo oni preuzeli inicijativu za daljnji razvitak ove sredine i svojim ambicijama i idejama pospješili daljnji razvitak Ličko-senjske županije. Obećao je da će se potruditi da do njihove diplome za sve njih osiguraju i radna mjesta.

„Bio je to ispit vašeg znanja da bi mogli nastaviti daljnje školovanje. On je potvrda roditeljima i profesorima da njihov trud nije bio uzaludan. Dokazali ste da idete dalje u osvajanje većih vrhunaca.“- rekao je Josip Štampar, ravnatelj Gimnazije. Svjedodžbe i crvene ruže s ravnateljem maturantima su uručili razrednici. Na svečanosti su na klaviru svirale učenice Lucija i Nikolina Matić.

Gs Press