Nakon održanog XX. Općeg sabora HDZ-a u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, sinoć je u prostorijama Hrvatske demokratske zajednice u Gospiću  održana sjednica Županijske organizacije HDZ-a Ličko–senjske županije na kojoj je nazočio član predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a  Ernest Petry, predsjednica zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Ličko–senjske županije Jasna Orešković Brkljačić, predsjednici gradskih i općinskih organizacija, predsjednici zajednica, predstavnici mladeži kao i ostali članovi Županijske organizacije.

Na dnevnom redu našle su se točke vezane za parlamentarne izbore, predviđene aktivnosti, stranački skupovi: donošenje odluke o kandidatima ŽO HDZ-a Ličko-senjske županije na listi HDZ-a za Hrvatski sabor u VII. izbornoj jedinici, kalendar aktivnosti u VII. izbornoj jedinici te aktivnosti vezane uz pripreme objedinjenog obilježavanja 34. obljetnice HDZ-a Ličko-senjske županije.

Nastavno na održani izvještajni Sabor stranke, član predsjedništva HDZ-a i predsjednik ŽO HDZ-a Ernest Petry izvijestio je nazočne o zaključcima sa sabora, te ujedno istaknuo i pobjedničku atmosferu nošenu na stranačkom programu, zajedništvu i konkretnim, ostvarivim rezultatima Vlade RH i premijera Andreja Plenkovića.

Uz stranački slogan – “Za sve izazove”, Ličko – senjska županija spremno i odvažno dočekuje nadolazeće izbore.

S obzirom na prethodne sastanke, oformljen je izborni stožer za Ličko–senjsku županiju i uspostavljena koordinacija za VII. Izbornu jedinicu u kojoj je nositelj liste zamjenik predsjednika HDZ -a, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved.

Gs Press