U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Gospiću, pod pokroviteljstvom Povjerenstva za pastoral medija Gospićko-senjske biskupije, održana je radionica namijenjena župnim dopisnicima s područja biskupije. Radionicu je otvorio kancelar i povjerenik za pastoral medija Mišel Grgurić, koji je prisutnima prenio važnost novinarske profesije, pozivajući se na riječi pape Franje o esencijalnosti bilježnice, olovke i pogleda u novinarstvu.

Voditeljica Tiskovnog ureda Gospićko-senjske biskupije, Valentina Borovac, u prvom dijelu radionice održala je predavanje pod nazivom “Mali priručnik za veliku suradnju”, pružajući korisne smjernice za suradnju s Tiskovnim uredom. Naglasak je stavljen na ulogu župnih dopisnika u promicanju istine i duha Evanđelja kroz novinarsko izvještavanje.

Drugi dio radionice obuhvatio je predavanje i praktične vježbe iz osnova fotografije, koje je vodila Lucija Starčević, pružajući sudionicima uvid u važnost vizualnog prikaza vijesti.

Radionica je završila zajedničkim druženjem, omogućivši sudionicima razmjenu iskustava i jačanje međusobne suradnje. Ovaj događaj još jednom potvrđuje važnost medijske pismenosti i novinarstva koje je usmjereno na promicanje pozitivnih vrijednosti u zajednici, u skladu s kršćanskim načelima.

Gs Press