U četvrtak, 9. lipnja 2022. godine, u Razvojnom centru Ličko-senjske županije održana je, u organizaciji Javne ustanove Razvojne agencije Ličko-senjske županije – LIRA-e, druga radionica u sklopu projekta „EXCOVER – EXPERIENCE, DISCOVER & VALORISE HIDDEN TREASURE TOWNS AND SITES OF THE ADRIATIC AREA“, kojeg sufinancira Europska Unija u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020., iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Radionica pod nazivom „Tržišni trendovi i lanci vrijednosti u suvremenom turizmu“ bila je namijenjena svima koji su dio lanca turističke ponude ili to žele postati. Kroz radionicu se nastojalo upoznati sudionike s tržišnim trendovima koji obilježavaju suvremenu turističku potražnju kao i sa konceptom, funkcioniranjem, odnosima i koordinacijom unutar lanca vrijednosti u turizmu.

Nadalje, kroz radionicu je prikazan koncept, dimenzije, razine i specifične perspektive turističkih proizvoda te je definiran proces kreiranja i razvoja inovativnih i održivih turističkih proizvoda.

Sudionici su upućeni na glavne platforme i korištenje alata ekonomije dijeljenja kao i u specifičnosti kreiranja i prodaje doživljaja u ekonomiji dijeljenja.

Kroz aktivnosti na radionici zaokružena je priča o međusobnom prepoznavanju dionika turističke ponude na projektom definiranom području.

Gs Press