Održana pokazna vježba evakuacije i spašavanja „Lovinac 2019.“

0

Dana 20. svibnja 2019. godine, temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite, održana je pokazna vježba evakuacije i spašavanja „Lovinac 2019.“ u suradnji Osnovne škole Lovinac i Općine Lovinac.

Nositelji organizacije i provedbe pokazne vježbe evakuacije i spašavanja su DVD Velebit-Lovinac, JVP Gospić, Zavod za hitnu medicinu ličko-senjske županije, Područni ured civilne zaštite Rijeka – Služba civilne zaštite Gospić, PU ličko-senjska – PP Gospić te Gradsko društvo Crvenog križa Gospić.

Cilj pokazne vježbe je prezentacija aktiviranja, opremljenosti i osposobljenosti, odnosno mogućnost djelovanja operativnih snaga sustava civilne zaštite s područja Općine Lovinac na pružanju pomoći i spašavanju učenika i djelatnika u slučaju požara i eksplozije kao i praktična provjera Plana evakuacije u zgradi Osnovne škole Lovinac, te pružanja pomoći i spašavanja povrijeđene osobe u prometnoj nezgodi.

Temeljem poziva ravnateljice Škole Županijski centar obavještava žurne službe. Na prvi znak uzbune učenici su u pratnji učiteljica i učitelja napustili zgradu škole, a zatim su počeli pristizati vatrogasci DVD Velebit-Lovinac i JVP Gospić, vozilo s timom Zavoda za hitnu medicinu te ekipa GD Crvenog križa Gospić.

Svi sudionici pokazne vježbe evakuacije i spašavanja i ovaj put su pokazali visok stupanj spremnosti za brzo reagiranje i izvršenje svih zadaća, a sve u svrhu sigurnosti građana.

Vježba je uspješno provedena i od strane stručnog tima za analizu ocjenjena izrazito uspješnom.

Gs Press

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here