Javno-zdravstvena akcija „Biciklom do zdravlja“  održana je danas u Gospiću u sklopu istoimenog Europskog projekta  “Promocija zdravlja i prevencija bolesti” u organizaciji Doma zdravlja Zagreb-Zapad, Udruge „Biciklom do zdravlja“, partnera Doma zdravlja Gospic te suradnika Zavoda za javno zdravstvo  Ličke senjske županije i Ljekarne „Pablo“. U uvodnom dijelu manifestacije sudionike biciklijade i brojnu publiku pozdravili su u Parku Kolakovac u ime organizatora glavni tajnik Udruge „Biciklom do zdravlja“ Ante Klaić, ravnateljica Doma zdravlja Gospić Dubravka Jakšetić  i predsjednica Gradskog vijeća Grada Gospića Ana Marija  Zdunić. Uoči početka utrke nazočnima se obratio župan ličko-senjski Ernest Petry.

-Drago mi je što se ovoliki broj građana Gospić i okolice priključio ovoj rekreativno-zdravstvenoj akciji. Treba reći da se danas u Ličko-senjskoj županiji događa još nekoliko sportskih manifestacija, doslovno od Senja, Otočca, preko Perušića do Gospića. Naša Županija je dobrim dijelom nositelj velikog broja današnjih sportskih manifestacija i rada Udruga. Pri tome je Ličko-senjska županija suport brojnih događanja i manifestacija kako bi se sportašima osigurala adekvatna oprema jer je svaki sport bitka za čovjeka i njegovo zdravlje. Uvjeren sam da će i ova manifestacija postati tradicionalna jer ima nedvosmislenu poruku o važnosti bavljenja bilo kojom rekreacijom ili sportom za ljudsko zdravlje. Svima koji žele organizirati ovakva i slična događanja Grad Gospić i Ličko-senjska županija stoje  na raspolaganju kao potpora, rekao je župan Ernest Petry i  proglasio  otvorenom prvu manifestaciju „Biciklom do zdravlja“. Danas se vozila ruta duljine oko 20 kilometara u okolici Gospića.

Za vrijeme trajanja ove  manifestacije građani su besplatno mogli izmjeriti razinu šećera u krvi, izmjeriti krvni tlak i poslušati edukativna savjetovanje  medicinskih djelatnika.

Gs Press