Prošlog vikenda održana je 125. redovno – izborna godišnja skupština DVD-a Brinje. Zbog poštivanja epidemioloških mjera na skupštinu su bili pozvani samo članovi društva sa pravom glasa na skupštini, a to su operativni, pričuvni, izvršni i članovi veterani.

Za predsjednika DVD-a Brinje reizabran je Alan Kušanić, a za zapovjednika Alen Perković. Na skupštini su izabrani i članovi Upravnog i Nadzornog odbora kao i članovi Skupštine i zapovjedništva Županijske vatrogasne zajednice.

Izvješće o radu društva u prošloj godini podnio je predsjednik društva Alan Kušanić. Naglasio je kako je protekle godine nastavljena rekonstrukcija vatrogasnog doma i garaže, za koje je dobiveno 3 milijuna kn kroz Mjeru 7.4.1. Veći dio prošle godine bio je u znaku borbe s epidemijom COVID–19 virusa. Zbog pandemije su otkazane sve skupštine prijateljskih vatrogasnih društva, pa tako i brinjska, te velika većina javnih događanja na području općine Brinje i šire. U 2020. god. zaposlen je još jedan djelatnik kao profesionalni vatrogasac, a za vrijeme protupožarne sezone društvo je zapošljavalo i 3 sezonska vatrogasca.

Izvješće zapovjednika o vatrogasnim intervencijama podnio je Alen Perković. U prošloj godini društvo je imalo 54 vatrogasne intervencije i to 49 požarnih intervencija, 1 tehnička intervencija i 4 lažne dojave. Na požarima je ukupno učestvovalo 186 vatrogasaca sa 70 vozila te je na požarima provedeno 885 radnih sati. Osim tog, društvo je prošle godine bilo angažirano za prijevoz vode za potrebe izgradnje vjetroparka i bioenergane. Od kraja 3.mj. do polovice 5.mj. članovi društva su pomagali policijskim službenicima PP Otočac na kontrolnom punktu u Žutoj Lokvi prilikom kontrole propusnica. Prošle godine je od VZŽ Ličko – senjske dobivena donacija 3 ručna TETRA uređaja i 1 stabilni koji je ugrađen na vozilo čime je uvelike poboljšana komunikacija, a također je u sva vozila ugrađen GPS sustav za praćenje vozila. Na zapovjedništvu VZŽ Ličko – senjske donesena je odluka o dobivanju novog pick – up vozila za DVD Brinje, uz obvezu brinjskog društva da opremi to vozilo, unutar godine dana od preuzimanja, opremom za gašenje požara otvorenog prostora. Brinjska postrojba trenutno broji 21 operativnog člana i na raspolaganju ima 4 vatrogasna vozila. Na skupštini je podneseno i financijsko izvješće za prošlu godinu kao i financijski plan za iduću godinu, te  izvješće Nadzornoga odbora društva.

Na kraju sjednice predsjednik Kušanić je iznio Plan rada za 2021. u kojem je naglasio da će se ove godine najviše raditi na osposobljavanju novih mladih kadrova, opremanju društva, te svečanom obilježavanju blagdana Sv. Florijana i Svibnja- mjeseca zaštite od požara i te opremanju novog pick–up vozila nakon preuzimanja istog.

Gs Press / DVD