Drugi dan aktivnosti organiziranih povodom 167. obljetnice rođenja znanstvenika Nikole Tesle nastavljen je 4. izdanjem utrke Lika Night Run održanoj u park šumi Jasikovac kod Gospića. Organizator ove tradicionalne utrke je Atletski klub „Velebit“ iz Gospića. Kako nas je izvijestio predsjednik AK „Velebit“ Marko Pražić u današnjoj je utrci sudjelovalo šezdesetak odraslih, dok su djeca opet bila brojnija.

Gospić je noćas bljesnuo uz stotine laserskih svjetiljki koje su u različitim bojama obasjavale zgrade i dijelove grada koji se vezuju uz mladost Nikole Tesle. Nije ih nedostajalo niti na glavnome gradskom trgu gdje večeras nastupila grupa popularna „Dalmatino“. Ovaj hrvatski pop sastav koji čine Ivo Jagnjić (vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi) je sa svojim hitovima oduševio Gospić. Najavljeni kao „grupa bez loše pisme“ u svojemu žanru, članovi grupe „Dalmatino“ su to i opravdali.

Nastupili su s pratećim bendom, a njihovu popularnost potvrdila je činjenica da većinu repertoara bend nije niti trebao pjevati refrene jer ih je pjevala brojna publika koja je u potpunosti ispunila glavni gospićki trg. Hitovi kao „Dajem ti rič“, „Sretna zvizdo“, „Dobro jutro“ i „Refužo“ večeras su bili temelj dobre zabave i raspoloženja brojne gospićke publike svih uzrasta.

GsPress