Pod velikim šatorom na Trgu Stjepana Radića večeras se tražila stolica više jer se mnoštvo ljubitelja dobre glazbe  nastojalo smjestiti i svjedočiti održavanju prvog Lika Festa. Među njima je bio i župan ličko-senjski Ernest Petry koji je pozdravio publiku.

Čast mi je što sam kao ličko-senjski župan mogao sudjelovati u organizaciji izložbe „Jesen u Lici“. Kada jednoga dana prestanem biti župan drago mi je što ću iza sebe ostaviti nešto za pamćenje, neki svoj obol s kojim sam nastojao Jesen u Lici učiniti boljom, drukčijom i sadržajnijom. Zato mi je drago da sukcesivno razvijamo sva četiri ličko-senjska grada i svih osam općina. Uz pomoć i suradnju Vlade RH zajednički nastojimo stvoriti što bolju poduzetničku klimu i pokrenuti što veći broj dobrih projekata. Upravo je naša županija zato i postala jedno veliko gradilište. Ovo nije politički govor i želim da se svi večeras ugodno osjećate i otvorite naše ličke duše, rekao je u uvodu župan Ernest Petry.

Čast da otvore prvi Lika Fest imala je tamburaška skupina Lički tamburaši s pjesmom „Likote“ autora stihova Branka Mikića. Nakon izvedenih skladbi  stručni žiri je na treću poziociji  smjestio popularnog primorskog pjevača Josu Butorca. Drugo mjesto pripalo je gospićkom glazbeniku, pjevaču, instrumentalistu i autora Slavenu Stilinoviću.  Prvo mjesto Lika Festa osvojio je Ivan Štimac, dok su apsolutni pobjednici glazbeni sastav „Divne godine“ iz okolice Zagreba.

Gs Press