HNK „RIJEKA“ – POBJEDNIK

NK „Croatia 92“ je pod pokroviteljstvom Hrvatskog nogometnog saveza i uz potporu Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera organizirala 1,Memorijalni nogometni turnir koji je posvećen tragično preminulom Marinu Ćaćiću. U goste je stigla HNK“Rijeka“ sa svim trenutno raspoloživim igračima izuzev reprezentativaca, a zbog povrede nije nastupio Ivan Smolčić kojeg je domaće gledateljstvo posebno očekivala jer je riječ o igraču koji je prve nogometne korake na ovim prostorima. Međutim, Ivan Smolčić je bio na stadionu zajedno sa svojim bratom Hrvojem koji igra u Eintrachtu iz Frankfurta, ali nije propustio ovaj događaj. Turnir je počeo posjetom posljednjem počivalištu Marina Ćaćića gdje su obitelj i predstavnici klubova položili cvijeće i zapalili svijeću uz nazočnost brojnih prijatelja. Posebno je bilo dirljivo sudjelovanje delegacije HNK“Rijeke“ u kojoj su bili zamjenik sportskog direktora Antony Čulina, trener Sergej Jakirović i pomoćni trener Radomir Đalović, čija se imena izgovaraju sa velikim poštovanjem zbog izuzetne nogometne karijere, a događaj je svojim prisustvom uveličao  nekadašnji hrvatski nogometni reprezentativac Elvis Brajković koji je bio Marinov trener u kadetima Rijeke. Turnir su svojim prisustvom uveličali pobjednica SURVIVORA 2023 Antonia Ivić, te sudionici Anđela Ćaćić, Leo Cvetković i Filip Đorđievski.

Prije početka turnira je otpjevana pjesma „Otišao si Marine“ u izvedbi Lucije Kolak, a posebno dirljiv je bio trenutak kada su gledatelji umjesto minute šutnje ustali i pljeskali jednu minutu. Antony Čulina je u ime Rijeke predao obitelji Marina Ćaćića dres sa potpisima svih igrača Rijeke, dok je tajniku NK“Croatia 92“ Dejanu Kovačevića predao poklon u vidu nogometnih lopti.

CROATIA 92 – RIJEKA   0:5

Turnir su otvorili domaćin NK“Croatia 92“ i HNK“Rijeka, gdje je prema očekivanjima pobijedila Rijeka sa 5:0 pogocima Butkovića (2), Obregona,Selahija i Princ Ampema,a rezultat je mogao biti veći da na vratima domaće momčadi nije bio raspoloženi mladi Mihovil Petrlić.

RIJEKA – MARITOS       2:0

Prije početka druge utakmice je otpjevana pjesma u Marinu i svim drugim prijateljima koji nisu s nama čiji je autor Semir Draganović iz susjedne Bosne i Hercegovine. U drugoj utakmici su igrali HNK“Rijeka“ i MARITOS , koji je sastavljen od Marinovih bivših suigrača, a vodili Elvis Brajković i Ivan Štimac. Na veliko iznenađenje momčad Maritosa je dominirala u prvom dijelu gdje su stvorili tri odlične prigode. Najprije je Domagoj Prpić pogodio prečku, a zatim su Budan i Dan Lagumdžija promašili dvije odlične prigode. Pravilo u nogometu kaže da onaj tko promaši, bude kažnjen, pa se tako dogodilo i ovaj put. Andro Babić je udarcem sa dvadesetak metara savladao nemoćnog Patrika Mohorovića, jer je lopta na putu do mreže pogodila Domagoja Prizmića i promijenila smjer. Pobjedu je potvrdio Gajzler pet minuta prije kraja čime je potvrđena pobjeda prvoligaša Rijeke na ovom turniru.

MARITOS – CROATIA 92          1:2

U posljednjoj utakmici sastali su se NK“Croatia 92“ i Maritos. Maritos je bio nadmoćniji , a NK“Croatia 92“ zasluženo pobijedila sa 2:1 pogocima Jurkovića i Kolaka, dok je Biškupović bio strijelac za Maritos.

POJEDINAČNE NAGRADE

Za najboljeg igrača je proglašen Prince Ampem, kojem je trofej predao njegov bivši suigrač i kapetan Hrvoje Smolčić.

Luca Butković je proglašen najboljim strijelcem zbog dva postignuta pogotka, a trofej je uručila Anđela Ćaćića, sestra Marina Ćaćića i sudionica ovogodišnjeg SURVIVORA-2023.

Najboljim vratarom je proglašen Mihovil Petrlić iz NK“Croatia 92“, kojem je nagradu uručila Antonia Ivić, pobjednica ovogodišnjeg Survivora-2023.

PLASMAN

  1. RIJEKA 2         2      0       0                   7:0                6
  2. CROATIA 92 2         1      0       1                   2:6                3
  3. MARITOS 2         0      0       2                   1:4               0

Gradonačelnik Karlo Starčevič je uz pomoć Ivice Tomljenovića (predsjednika NK“Croatia 92“) dodijelio pehare za osvojeni plasman na memorijalnom turniru.

SASTAVI MOMČADI

RIJEKA: Liber, Grgić, Krešić, Dujmović, Veiga, Obregon, Selahi, Zlomislić, Mitrović, Djouahra, Ampem, Babić, Bogojević, Goda, Bodetić, Gajzler, Zadro, Bliznac, Agić, Petrovič, Simčić, Plavčić, Butković, Čabraja, Dilaver.

Trener: Sergej Jakirević

CROATIA 92: Petrlić, Starčević, Lulić, Petrlić, Bašić, Banić, Petrlić, Kolak, Jurković, Šarić, Mandir, Ratković, Škulj, Horvat, Biro, Pocrnić, Grgurić, Drašković.

Trener: Dejan Kovačević

MARITOS: Mohorović,Nikšić, Svast, Prizmić, Agatić, Bilić, D. Lagumdžija, Prpić, Buqaj, Budan, Dizdar, Krznarić, T. Lagumdžija, Tomac, Župan, Bulum, Biškupović.

Trener: Elvis Brajković

Pomoćni trener: Ivan Štimac;

Gs Press