Pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u prostorijama Ordinarijata u Gospiću jučer je održan sastanak Odbora za mlade HBK-a.

Osim biskupa Rogića, okupljanju su prisustvovali tajnica Ureda za mlade HBK-a Iva Vrabac, dvadesetak povjerenika za mlade iz različitih nadbiskupija i biskupija te nadbiskup Zdenko Križić koji je predmolio na zatvaranju sastanka.

Nakon uvodne molitve i prihvaćanja zapisnika s prethodne sjednice, velika pozornost posvećena je nedavno održanoj Katoličkoj malonogometnoj ligi. Pohvaljeni su rezultati i entuzijazam s kojim su mladi pristupili ovoj sportskoj inicijativi. Također, biskup Križić izrazio je zadovoljstvo brojem mladih koji su sudjelovali na međunarodnom susretu mladih u Lisabonu, istaknuvši kako to pokazuje značaj mladih u životu Crkve.

Značajan dio sastanka posvećen je pripremama za nadolazeći susret hrvatske katoličke mladeži (SHKM) u Gospiću. Povjerenik za mlade Gospićko-senjske biskupije, vlč. Josip Tomljanović, prezentirao je rad dosadašnjeg Odbora i objasnio kako će novi sustav prijava preko e-župe omogućiti lakšu organizaciju i kontrolu događanja.

Nadbiskup Zdenko Križić zatvorio je sastanak molitvom, nakon čega je usvojen zapisnik prethodne sjednice održane 19. rujna 2023. Istaknuta je važnost Biskupijskog susreta mladih u Smiljanu kao primjera dobre prakse i uzora za buduće događaje. Vlč. Goran Antunović i preč. Mišel Grgurić predstavili su pododbore za volontere i liturgiju, objašnjavajući detalje koji će dodatno obogatiti predstojeći SHKM.

Gs Press