Nakon što se već nekoliko dana grijemo na neuobičajeno jakom suncu za ovaj dio godine, od sljedećeg tjedna možemo očekivati malo hladnije vrijeme, ali i više oborina.

Danas je u Hrvatskoj promjenjivo oblačno. Mjestimične i povremene kiše bit će većinom u gorju i na sjevernom Jadranu, a moguće i u Dalmaciji. U sjevernim i istočnim kopnenim krajevima dulja sunčana razdoblja i prevladavajuće suho. Puhat će umjeren jugozapadnjak, u gorju i sjeverozapadnim predjelima lokalno i jak, a na moru južni vjetar i jugo. Najviša temperatura između 11 i 16 °C, objavio je DHMZ.

U ponedjeljak će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, osobito na Jadranu i predjelima uz njega gdje će mjestimice biti obilna, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prijepodne na istoku često bez kiše. Navečer u višem gorju susnježica i snijeg. Umjeren i jak južni i jugoistočni vjetar poslijepodne u okretanju na prolazno jak sjeverac. Na moru će jako jugo okrenuti na jugozapadnjak, na sjevernom Jadranu i buru. Najniža temperatura zraka od 7 do 12, najviša između 10 i 15 °C.

Zahlađenje u nastavku tjedna

U nastavku tjedna djelomice sunčano i malo hladnije, osobito u srijedu. Kiša uz više oblaka još ponegdje na istoku i jugu u utorak prijepodne, pa opet posvuda mjestimice u četvrtak kad u gorju može biti i snijega.

Vjetar uglavnom slab na kopnu, u utorak još umjeren sjeverac, na moru jaka bura, sjeverni i sjeverozapadni vjetar, oslabit će tijekom srijede, u četvrtak opet umjereno jugo u Dalmaciji a sjevernije bura. Neobično toplo još u utorak ujutro, osobito na kopnu, zatim osjetno hladnije, primjerenije dobu godine, u unutrašnjosti ujutro s mrazom.

Gs Press / 24sata.hr