Od jutros službeno otvoren SKI-centar Mukinje, Tomislav Kovačević opet potvrđen za ravnatelja nacionalnog parka

0

Od kada je u NP Plitvička jezera nedavno palo gotovo 30 cm snijega, ova je turistička destinacija živnula kao u najboljim dijelovima godine. Potvrdio nam je to ravnatelj Tomislav Kovačević koji je upravo danas započeo svoj drugi mandat na čelu ove ustanove.

Pristigli su nam posjetitelji iz gotovo svih gradova na Jadranu, nešto domaćih skijaša, a mnogo je onih koji nisu odoljeli Velikom slapu i natiskuju se na Ulazu br. 1. Plitvička jezera pod snijegom i ledom su posebnost koju svakako treba vidjeti i cijeniti.
Naše skijalište na Mukinjama raspolaže s jednom vučnicom kapaciteta 400 skijaša na sat koja skijaše prevozi na proplanak, na oko 700 metara n. v. odakle se skijaši niz nekoliko staza spuštaju u podnožje, na oko 640 metara n. v. Dužine staza iznose približno 400 m. Osim skijanja i bordanja moguće je i sanjkati se niz padinu na koju se sanjkaši penju sami. Petkom i subotom organiziramo i noćno skijanje pod reflektorima. Mnogi gosti nam dolaze bez skijaške ili sanjkaške opreme. To nije nikakav problem jer je na Mukinjama moguće vrlo povoljno iznajmiti vrlo kvalitetnu opremu i sve što vam je potrebno za snježnu uživanciju. Nažalost, zbog epidemioloških mjera covid potvrde su obavezne, zaključio je ravnatelj Kovačević.

Gs Press