Umirovljenici s područja Ličko-senjske županije uskoro će moći besplatno koristiti prijevoz Hrvatskim željeznicama. Rezultat je to dogovora i danas potpisanog Ugovora župana Ernesta Petryja i Maria Zubaka, člana Uprave Hrvatskih željeznica. Budući da je Ličko-senjska županija  prva u Hrvatskoj potpisala ovakav ugovor i benefite za  starije sugrađane, župan Petry je to naglasio u izjavi.

Bit ovog Ugovora jest činjenica da na našem području živi veći broj umirovljenika koji nemaju financijskih mogućnosti da bi putovali vlakom. Ovo je postignuto zahvaljujući inicijativi Hrvatske stranke umirovljenika  i mojim kontaktima s Hrvatskim željeznicama-Putničkim prijevozom. Dio subvencije prema ovom Ugovoru financira Ličko-senjska  županija, dok će ostalo snositi Hrvatske željeznice.

Ponosni smo što smo isto već učinili za studente s naših područja pa se taj ugovor već počeo „konzumirati“ i studentska populacija ima besplatan prijevoz iz mjesta studiranja prema Lici. Na ovaj način će i umirovljenici imati besplatan željeznički prijevoz u svim smjerovima, uz uvjet da imaju prijavljeno prebivalište u našoj Županiji, zaključio je župan Petry i zahvalio HŽ-u na pomoći razumijevanju.

U ime HŽ-a Putnički promet Ugovor je potpisao član uprave Mario Zubak  i pri tome  naglasio činjenicu kako je ovo prvi slučaj u Hrvatskoj gdje umirovljenici imaju mogućnost besplatnog privevoza vlakom. Na ovaj način će ovo polovina stanovništva Ličko-senjske županije, odnosno studenti i umirovljenici, imati mogućnost besplatnog prijevoza  željeznicom.

Župan Ernest Petry je također naglasio  kako će putem  medija i jedinica lokalne samouprave izvjestiti građane o mogućnostima besplatnog prijevoza za stariju populaciju Ličko-senjske županije.

Gs Press