Očekuje nas pad temperature

0

Temperatura zraka već je ujutro ponegdje u Dalmaciji bila 30°C, a poslijepodne uglavnom oko 35°C, pa i viša. U unutrašnjosti Dalmacije i oko 40°C. Osim vrućine, mnogima smeta i sparina, ne samo dnevna nego i noćna, osobito u središtima velikih gradova, a i na Jadranu, gdje će noć s ponedjeljka na utorak ponegdje biti topla, čak i vruća kao malo koja. Možda čak i rekordna, najavljuje Zoran Vakula u prognozi za HRT.

Promjena vremena U utorak  i u srijedu stiže promjena vremena. Vrućina će malo popustiti, ponajviše u središnjoj i gorskoj Hrvatskoj, a najmanje u južnijim krajevima, gdje će se zadržati sunčano. U sjevernijim će krajevima biti oblačnije, već prijepodne uz mogućnost ponekog pljuska uglavnom u Istri i Gorskome kotaru, a zamjetno češćih i obilnijih pljuskova s grmljavinom, uz mjestimična olujna nevremena, u većini će krajeva biti od utorka navečer do srijede prijepodne.

Pad temperature U unutrašnjosti poslijepodnevna će temperatura biti niža nego u ponedjeljak, čak i za više od 10°C, ponegdje čak i za oko 15°C. Do kraja srijede posvuda razvedriti pa će tijekom blagdana Velike Gospe biti pretežno suho i sunčano, ali i relativno svježe, na kopnu ponegdje uz jutarnju maglu. Očekuje se u nastavku tjedna opet promjenjivije, uz mogućnost povremene mjestimične kiše uglavnom u unutrašnjosti, te diljem Hrvatske ponovno toplije, pa će ponegdje biti i vruće. To se očekuje ponajprije u Dalmaciji, zatim i mjestimice u sjevernijim krajevima. Iako je moguć još jedan toplinski val, ta će vrućina vrlo vjerojatno biti puno podnošljivija od ove potkraj prošloga tjedna i početkom ovoga, piše HRT.

Gs Press / vecernji.hr

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/u-utorak-i-srijedu-stize-promjena-vremena-ocekuje-nas-pad-temperature-1338195?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=1338195&utm_campaign=FB+page+statusi&fbclid=IwAR2-i4S_F3jpPXDIYksHhB7Iw9gjeJkMeE4k7u2IEBDHLkB7KFqle_hjPMQ – www.vecernji.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.