Jutros je župan Ernest Petry obišao rekonstruiranu dionicu   državne cestu D52 Pogledalo – Vrelo Koreničko, od Trnavca do Pogledala duljine 8,6 km. Ovom prigodom župan ličko-senjski Ernest Petry naglasio je važnost obnove ove cestovne dionice.

Zahvaljujem Hrvatskim cestama koje su izdvojile sredstva za  rekonstrukciju ove dionice ceste. U interesu je Ličko-senjske županije da bi se rekostruirale i obnovile i ostale ceste na ovom području. Ova dionica je od iznimnog značenja jer je poveznica Grada Otočca i Općine Vrhovine s Općinom Plitvička Jezera. Tako će ova dionica znatno pospješiti razvoj Općina Vrhovine i Plitvičja Jezera, kao i Grada Otočca. Ovdje prije svega mislim na nova ulaganja u razvoju turizma, kao i u izgradnji infrastrukture, rekao je župan Ernest Petry.

Župan i javnost su na bivšem gradilištu dobili informaciju po kojoj su Hrvatske ceste u ovaj posao uložile 26 milijuna kuna, a posao su realizirale za 6 mjeseci. Ukupno je obnovljeno više od 12 kilometara ceste, umjesto planiranih 8,6 km. Razlog ovome je činjenica da je pri realizaciji posla ostalo nešto financijskih sredstava pa je obnovljeno još 3,8 km ceste.

Gs Press