Velika ulaganja Vlade RH, ministarstava i Ličko-senjske županije, kao i kompanija HEP i Končar, značajno poboljšavaju infrastrukturu i kvalitetu života stanovnika Otočca. Trenutno su u tijeku radovi na izgradnji minihidroelektrane (MHE) vrijedne 92 milijuna kuna, što će povećati proizvodnju električne energije u regiji.

Nedavno je završena izgradnja parkirališta kod Doma zdravlja Otočac, financirana od strane Ličko-senjske županije. Uz to, provodi se i nabava novih medicinskih uređaja i vozila hitne pomoći, osiguravajući kvalitetniju zdravstvenu skrb za stanovnike Otočca i okolnih područja.

U sklopu poboljšanja zdravstvene infrastrukture, trenutno se uređuje stacionar u Domu zdravlja Otočac, a investitor je Ličko-senjska županija. Očekuje se da će ova investicija osigurati bolje uvjete za pružanje zdravstvenih usluga pacijentima.

U Švici je u tijeku izgradnja dječjeg sportskog igrališta kod Osnovne škole, koju financiraju Ministarstvo turizma i športa te Ličko-senjska županija. Energetska obnova Osnovne škole u Otočcu također je u planu, a sredstva su dodijeljena za izradu projektne dokumentacije.

Izgradnja sigurne kuće u Otočcu namijenjene žrtvama nasilja u obitelji je u završnoj fazi. Hrvatske ceste i Županijske uprave za ceste provode ulaganja u cestovnu infrastrukturu kako bi poboljšali prometnu povezanost Otočca i okolnih područja.

Osim toga, Ličko-senjska županija osigurala je sredstva za uređenje dječjeg igrališta u Sincu te 53.000 eura za ugradnju fotonaponske elektrane koja će služiti potrebama Osnovne škole Otočac.

Važno je istaknuti značajnu ulogu župana Petryja koji svojim komunikacijama s Vladom Republike Hrvatske i brojnim ministarstvima svakodnevno lobira za projekte u svim dijelovima Ličko-senjske županije. Njegovi napori su ključni za ostvarivanje ovih velikih ulaganja i poboljšanje životnih uvjeta stanovnika Otočca, kao i svih gradova i općina na području naše županije. Ulaganja u elektroenergetsku mrežu i vodovodnu infrastrukturu od strane HEP-a i Hrvatskih voda također doprinose unapređenju kvalitete života u Otočcu i širem području.

Investicije u infrastrukturu, energetsku obnovu i zdravstvene usluge, kao i korištenje obnovljivih izvora energije, pokazuju opredijeljenost županije i Vlade Republike Hrvatske prema održivom razvoju i poboljšanju životnih uvjeta građana Otočca i okolnih područja.

Gs Press