Nakon 20-ak dana na kopnu se moglo lakše i ugodnije spavati. Temperatura se jučer u gorskim predjelima spustila ispod 10 °C, a u Posavini i na karlovačkom području nastala je magla i sumaglica uz svega 12 °C do 15 °C. Slično je bilo i sinoć.

Dok će sa sjevera Europe stizati dakle taj svježiji zrak, približavat će se i oblaci s većom količinom vlažnog i nestabilnog zraka.

Na sjevernom Jadranu, Gorskom kotaru i Lici će popodne biti najviše oblaka, ali uz veoma lokalizirane oborine i to u obliku pljuskova većinom u gorju i na širem riječkom području. Osvježit će, a maksimalci uz obalu neće prelaziti 30 °C. Bura će oslabiti, uz zapadne obale Istre okrenuti na sjeverozapadnjak, ali će navečer opet pojačati.

U NASTAVKU TJEDNA

Vikend će na kopnu biti promjenjiv i nestabilan, često uz kišu i pljuskove i to češće u subotu, a konkretnije na istoku i unutrašnjosti Dalmacije. U nedjelju će se zapadu razvedriti, bit će toplije uz više sunčanih razdoblja, dok će se u Slavoniji oblaci i kiša najdulje zadržavati. No, nakon tih svježijih par dana, od ponedjeljka se vraćamo ponovno vrućinama.

Idućih dana će i na moru biti nestabilno, osobito u subotu u Dalmaciji, a zatim u noći na utorak na sjevernom i srednjem Jadranu. Moguće su pritom i nevere. Bura će miješati more sve do nedjelje kad okreće na sjeverozapadnjak potom i jugozapadnjak. Uz blagi porast temperature prema sredini idućeg tjedna.

Vrijeme sutra:

Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, prijepodne češće u unutrašnjosti, poslijepodne i na Jadranu, osobito u Dalmaciji. Vjetar većinom slab. Na Jadranu uz obalu umjerena do jaka bura, danju slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 12 i 17, na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviša dnevna između 22 i 27, na Jadranu od 27 do 30 °C.

Izgledi vremena od 14.08.2022. do 16.08.2022.

Djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka ponegdje može biti pljuskova, u nedjelju uglavnom na istoku i u Dalmaciji, a potom i drugdje. Vjetar slab i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, u utorak na Jadranu jugo.

Gs Press / DHMZ / RTL.hr