Prevladavat će oblačno s kišom, uglavnom u Lici oko sredine dana i poslijepodne moguć je i poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Lici jugoistočni i južni. Najviša temperatura uglavnom između 10 i 14 °C.

Hrvatska danas

Umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom te pljuskovima s grmljavinom koji će osobito u Dalmaciji lokalno biti i obilni. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren jugoistočni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo, na sjevernom dijelu i istočni vjetar te bura, koji će od sredine dana postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 14 do 19 °C, ponegdje u gorju malo niža.

Hrvatska sutra

Promjenljivo oblačno, od sredine dana uz sve češća i duža sunčana razdoblja. I dalje nestabilno, mjestimice će pasti malo kiše ili poneki pljusak, ponajprije u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro je na kopnu ponegdje moguća magla. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na istoku zapadni i sjeverozapadni, a na Jadranu jugo koje će popodne jačati. Najniža temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 14 °C. Najviša dnevna od 15 do 20 °C, u gorju ponegdje malo niža.

HAK

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 između čvorova SVETI ROK i GORNJA PLOČA u smjeru Zagreba vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za strpljenje.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Zbog mjestimice obilnih padalina ponegdje se zadržava veća količina vode na kolnicima. Na Jadranskoj magistrali (DC8) i cestama u gorju mogući su odroni. Pozivamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeni zastoji su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, između čvorova Zaprešić i Jankomir, u zoni radova i dvosmjernog prometa, u smjeru Zagreba vozi se usporeno u koloni dugoj oko 3 km. Zbog prometne nesreće na 2. km u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom.

Gs Press / DHMZ / HAK