Nena Šahbazović ukoričila je svoje osjećaje i razmišljanja

Pod nazivom ‘Škrinjica od riječi’ objavljena je zbirka tekstova koje je autorica Nena Šahbazović proteklih pet godina dijelila na svojim društvenim mrežama – na istoimenoj Facebook stranici te na Instagramu – sa svoje više od 62 tisuće pratitelja, objavio je Dalmatinski portal.

– Nena Šahbazović u zbirci ‘Škrinjica od riječi’ pitoreskno i emotivno izlaže svoju nutrinu. Svoje osjećaje, razmišljanja, čežnje i ljubavi. Pišući o poteškoćama koje more običnoga čovjeka, autorica govori o svom viđenju stvarnosti, te ponekad čak i bolno, uvodi u srž ljudske prirode. U zbirci dominiraju motivi tolerancije, zajedništva i ljudskosti (danas tako svima nama potrebni), a povezani su u maniri iznimnih pjesnika, posebno onih s francuskoga govornog područja. Pjesme koje Nena Šahbazović godinama istinski proživljava pozivaju na djelovanje, motiviraju, a što je i najvrjednije brzo i duboko zahvaćaju srca čitatelja. ‘Škrinjica od riječi’ je škrinjica prepuna dragocjenosti za trenutak, za vječnost – poručili su iz Naklade Fragment.

Nena Šahbazović rođena je u Gospiću 5. srpnja 1964., gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Od 1993. radi u gospićkoj srednjoj školi kao profesorica, a posljednjih dvadeset godina honorarno je zaposlena i kao turistički vodič po Europi.

Njena zbirka može se može kupiti u svim knjižarama Hoću knjigu u Hrvatskoj, većim knjižarama Školske knjige te na webu Naklade Fragment.

Iza Naklade Fragment je također produktivan i dinamičan prosinac 2020. godine. Tada su, naime, objavili čak tri knjige – slikovnicu, roman i ovu zbirku tekstova.

Gs Press / DALMATINSKI PORTAL

https://dalmatinskiportal.hr/zivot/objavljena-zbirka-tekstova-koje-je-na-drustvenim-mrezama-citalo-vise-od-62-tisuce-pratitelja/85945?fbclid=IwAR1r3ZYKkWyIUIVIQmOIB_c08yNS1uGXbB03RplgYWLIdGVOmJIxnEZEF24