Kod spomenika u Brlogu danas je održano svečano obilježavanje 32. godišnjice pogibije pričuvnog policajca Slavka Cetinjanina, koji je tragično izgubio život kao prva žrtva Domovinskog rata u Gackoj dolini. Ceremoniju su organizirali članovi obitelji Cetinjanin, u suradnji s Policijskom upravom ličko-senjskom, Gradom Otočcem i Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Na samom događaju, vijenci su položeni, a svijeće su upaljene kako bi se odala počast hrabrom Slavku Cetinjaninu. Obitelj, zamjenik načelnika Policijske uprave ličko-senjske sa suradnicima, gradonačelnik Grada Otočca te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata bili su prisutni kako bi izrazili svoje poštovanje i odali priznanje hrabrom čovjeku koji je položio svoj život za slobodu i neovisnost Hrvatske.

Na kobni dan, 19. srpnja 1991. godine, u 21:15 sati, Slavka Cetinjanina napali su pripadnici paravojnih srpskih formacija iz zasjede na križanju državne ceste Otočac-Žuta Lokva i županijske ceste prema Drenovu Klancu. U napadu vatrenim oružjem, 28-godišnji Slavko Cetinjanin je izgubio život na mjestu.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, svi prisutni su se zajednički pomolili za Slavka i sve pale hrvatske policajce i branitelje. Ova ceremonija podsjetila nas je na hrabrost i žrtvu koju su mnogi pojedinci, poput Slavka Cetinjanina, dali za slobodu naše domovine.

Spomenik u Brlogu ostaje kao trajni podsjetnik na hrabrost i žrtvu Slavka Cetinjanina te kao simbol poštovanja prema svim hrabrim hrvatskim policajcima i braniteljima koji su se suprotstavili agresiji i branili našu zemlju. Neka njihov duh živi vječno u našim srcima.

Gs Press